Cartofi frantuzesti

de mamaieelena in Aperitive / Garnituri, 25 Apr 2012 | 11600 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carofi
  • 300 g branza dulce
  • 1 lingura cu smantana
  • 1 ceapa mare(135-150g aproximativ)
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei pentru prajit ceapa si sunca
  • sunca de porc usor afumata
  • 3 oua
  • 50 g unt pentru uns vasul de ceramica
  • pesmet pentru tapetat vasul
  • 50 g parmezan ras pentru deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Cartofii curatati de coaja si taiati cuburi se pun cu apa si sare la fiert. Ceapa se curata si se taie marunt se pune la prajit cu ulei. Se adauga si sare, cand este usor rumena se pune si sunca taiata in fasii inguste. Dupa ce s-a rumenit si aceasta se da deoparte si se poate pregati branza; intr-un castron se pune branza dulce cu smantana, ouale amestecand bine cu o lingura de lemn. Cand ceapa cu sunca s-au mai racorit putin se adauga si ele peste branza omogenizand compozitia.

Acum se ia un vas pentru cuptor, eu am avut unul de ceramica pe care l-am uns cu unt si am tapetat cu pesmet. Peste acestea se pune jumatate din cantitatea de cartofi, peste care se adauga jumatate din compozitia de branza, apoi iar cartofi (peste fiecare rand de cartofi se presara sare si piper) si la sfarsit iar branza. Peste toate se pune parmezanul ras si se da la cuptor la 180 de grade 40-45 de minute depinde de cuptor.

Pofta buna.

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti (varianta 2 )