Cartofi franțuzești

de Catalina L in Mancaruri de legume, 12 Feb 2015 | 4187 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g cartofi
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 litru de lapte
  • 250 gr smantana
  • sare, piper, 25gr de unt (sau margarina Planta Fin)
  • 150 gr cascaval ras
  • 2 oua (pastreaza o lingura de smantana pentru oua la final)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi franțuzești:

Se curata cartofii si se taie în felii subțiri. Nu clătiți cartofii odată tăiati. 

Curata usturoiul si taie catelul in 2 in lungime. Freaca cu generozitate vasul de copt cu catelul de usturoi. Unge vasul de copt cu unt și pune apoi usturoiul tocat fin.  

Plasati primul strat de cartofi, se condimenteaza cu sare si piper, se adaugă o lingură de smântână și o lingură de brânză rasă. Continuati cu un al doilea strat de cartofi, sare și piper, puneti smantana si cascavalul.

Repetați din nou  pana se umple vasul.Varsati deasupra laptele cald.

Coaceți în cuptorul cald (180 ° - 200 °) timp de 40 de minute.  Scoateți din cuptor.  

Se bat ouale cu o lingura de smantana, sare și se pune peste cartofi. Adauga cascavalul ras si se coace inca 15 minute.

Se serveste fierbinte cu friptura (reteta  friptura aici).

Poftă Bună !!!!!

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi franțuzești" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Legume la cuptor