Cartofi Hasselback

de articook in Aperitive / Garnituri, 7 Iun 2010 | 13848 vizualizari

 

Cartofi Hasselback. Aceasta reteta suedeza de cartofi isi are numele de la un restaurant din Stockholm, pe nume Hasselbacken, unde au fost serviti pentru prima data.
Reteta originala e mai complexa, cu mai multe ingrediente, dar eu am ales sa o fac pe aceasta, pentru ca am vazut ca o prefera mai multi bucatari, si e foarte usor de preparat.

 

INGREDIENTE

  • cartofi noi
  • unt
  • sare de mare grunjoasa
  • ulei de masline extra virgin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Hasselback:

Se spala foarte bine cartofii, cu un burete dur. Dupa care se ia o lingura in care se pune cartoful si cu un cutit se taie felii de 3 mm. grosime, dar nu se taie de tot. Trucul cu lingura ne ajuta sa putem taia numai cat e nevoie, astfel partea de jos a cartofului va tine feliile de cartof impreuna. Incalziti cuptorul la 220 C.

Asezati cartofii intr-o tava, puneti pe deasupra bucatele de unt, ulei de masline si sare de mare grunjoasa. Cartofii se pun doar intr-un singur strat. Se lasa la cuptor timp de 45 min., in acest timp daca observati ca feliile de cartofi raman foarte lipite, puteti mari putin temperatura sau setati programul de ventilare in ultimele 10 min. Cand sunt gata se servesc imediat, cu un sos de iaurt, sau se pot servi ca si garnitura.

Pofta Buna!

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Hasselback" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terină de porc cu cartofi și ciuperci - Un preparat savuros și sățios

ieri la 11:02

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

pe 22.12 la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

pe 22.12 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]