Cartofi noi cu busuioc la cuptor si friptura de porc la tigaie

de Valclaudia in Porc, 17 Iul 2015 | 3494 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 1 kg cartofi noi
  • 2-3 ardei rosii
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • sare si piper dupa gust
  • 1/4 lingurita pudra curry
  • cca 500 gr. pulpa de porc
  • sare si piper dupa gust
  • 1/4 lingurita busuioc uscat
  • 1/2 cescuta apa
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 2 lingurita sos de soia
  • frunze proaspete de busuioc
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi cu busuioc la cuptor si friptura de porc la tigaie:

Preincalzim cuptorul la 200 grade.

Curatam cartofii si ii taiem bucati, dupa preferinta.

Ii spalam in mai multe ape, apoi ii asezam intr-un castron.

Adaugam ardeii spalati si curatati in prealabil, taiati bucati.

Presaram pudra curry, busuioc uscat,sare si piper dupa gust.

Adaugam putin ulei de masline (3-4 linguri), amestecam bine cartofii si ardeii sa se imbrace uniform in ulei aromatizat cu busuioc si condimente.

Golim cartofii din castron intr-un vas termorezistent din yena, tragem o folie de aluminiu peste si dam cartofii la cuptor entru o ora.

In ultimele 15 minute indepartam staniolul.

Pulpa de porc o feliem, o asezonam cu sare si piper dupa gust, presaram putin busuioc uscat si asezam feliile de carne in tigaia incinsa.

Prajim cate 5 minute carnea pe ambele parti, apoi adaugam 1/2 cescuta apa, acoperim tigaia si lasam sa se gateasca carnea la foc mediu.

Dupa ce apa a scazut in totalitate picuram foarte putin ulei de floarea soarelui si prajim/rumenim carnea dupa preferinta.

Servim friptura astfel obtinuta cu garnitura de cartofi noi cu busuioc la cuptor.

La servire presaram busuioc verde si stropim usor friptura cu sos de soia.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi cu busuioc la cuptor si friptura de porc la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc cu carnati la tava