Cartofi noi cu carnita de vita in sos de rosii

de nilgun in Vita, 5 Iun 2013 | 4653 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 14 cartofi noi
  • cateva frunzulite de rosmarin
  • usturoi verde- o legatura
  • unt- cam 100 grame
  • 1 ceapa verde
  • 1 bucata carne de vita fiarta
  • cascaval razuit-100 gr
  • sare, piper, sos de rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi cu carnita de vita in sos de rosii:

Cartofii noi se spala fff bn cu un burete de vase nou. Se aseaza intr-o forma neaderenta in cazul meu o forma de tarta. Rozmarinul, ceapa, usturoiul se taie bucatele mici. Untul se topeste la microunde. Se pune peste unt amestecul de ceapa, usturoi si rozmarin. Cu o pensula se ung cartofii pe toate partile cu untul topit aromatizat. Se da la cutor pentru circa jumatate de ora, dupa care se rade cascaval deasupra lor si se mai lasa aproximativ 15 minute.

Carnea pe care o aveam deja fiarta de cu o zi inainte, se taie felii ff subttiri. Se aseaza un strat de carne, se asezoneaza cu sare si piper, se mai aseaza inca un rand de carne pana ni se termina carnita. Se pune apa peste carne cat sa acopere carnea nu mai mult si se lasa la fiert cu capacul pus. Cand carnea e bine fiarta, se pune si sosul de rosii, de preferat facut de casa, mai fluid asa. Se mai fierbe 10 minute si e gata de servit.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi cu carnita de vita in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de vita si fantana de cartofi umpluta cu ciuperci de padure