Cartofi sarbesti

de cismaru_nicoleta in Mancaruri de legume, 16 Feb 2011 | 8838 vizualizari

 

Asa se numesc pe la noi,desi vad mai des denumirea de cartofi acordeon..
in orice caz ne plac muult in aceasta varianta mmai simpla si picanta...

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mai mari
  • sare
  • piper
  • 6 catei usturoi
  • ulei de masline(2-3 lg)
  • 4 feliute unt 
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi sarbesti:

 Cartofii se taie feliute,dar nu de tot ca sa ramana cartoful intreg.

Se ung cu mujdeiul de usturoi,se aseaza intr-o tava tapetata si unsa cu putin ulei si se aseaza pe fiecare cartof o feliuta de unt..

Se pun in cuptorul preincalzit la 250 grade timp de aprox 20 minute,cand s-au rumenit putin se scot si se stropesc cu uleiul de masline dupa care se mai lasa 10 minute si GATA..

Eu i-am pus alaturi de cateva rondele de praz si ardei rosu..Sper sa va placa varianta simpla.Am facut poza si in cuptor,,...arata asa fain untul pe ei.....imm...

Noi i-am papat cu carnita pane si castraveti cu rosioare...

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi sarbesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi ca la bunica