Cartofi taranesti

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 24 Ian 2011 | 10415 vizualizari

 

my style

 

INGREDIENTE

  • 8 bucati cartofi mari
  • 300 gr muschi afumat( eu am pus tiganesc)
  • o ceapa
  • 3 linguri ulei
  • 150 gr slaninuta afumata taiata bucatele
  • 300 gr smantana
  • 3 oua batute
  • 150 gr branza telemea
  • sare
  • piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti:

Punem ceapa la calit 7-8 minute la foc mic in tigaia cu  ulei impreuna cu slaninuta si muschiul taiat bucatele.

Lasam la racit.

Fierbem cartofii ca pentru piure, apoi ii scurgem.

Batem ouale cu smantana potrivim de sare si piper.

Ungem cu ulei o tava jena si asezam un strat de cartofi. Deasupra punem 3/4 din compozitia cu slaninuta si muschi. Apoi mai asezam un rand de cartofi, turnam sosul de smantana, restul de slaninuta si muschi si apoi branza rasa.

Dam la cuptor la 200 grade pentru 50 de minute sau pana cand se rumeneste.

Deosebit de bun!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua cu legume la tigaie(Menemen)