Cartofi taranesti la cuptor cu sos picant

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 14 Aug 2012 | 8595 vizualizari

 

O reteta simpla si destul de rapida.

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 3 catei de usturoi
  • 100 g unt
  • patrunjel verde
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • boia de ardei iute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti la cuptor cu sos picant:

Curatam cartofii ii spalam, taiem in 4 bucati si lasam la scurs cateva minute sau ii stergem cu un servet uscat.

Tapetam o tava  cu 50g unt, asezam cartofii, presaram peste ei sare, oregano, piper si introducem tava in cuptor. Au fost gata in 35 de minute la temperatura de 180 grade celsius.

Intre timp am pregatit sosul.

Ceapa curatata, ardeiul feliat si usturoiul tocat marunt le-am calit in 50 g unt, mestecand continuu.

Cand s-au patruns, am pus 5 linguri  sos de rosii dulce, am condimentat cu piper, cimbru si boia de ardei iute am mai lasat pe foc mic 10 minute, dupa care am stins si am presarat patrunjel verde tocat.

Nu am amestecat sosul cu cartofii, am ornat deasupra.

Am servit cu carnati picanti.

TIPS-URI

1

Se pot fierbe cartofii in coaja in loc de a-i coace la cuptor, dar cei copti raman intregi nu se sfarama.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti la cuptor cu sos picant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]