Castraveti la saramura

de Andra_Constantinescu in Muraturi, 18 Aug 2016 | 7545 vizualizari

 

Tocmai buni de servit vara la o friptura!

 

INGREDIENTE

  • 2,7 kg castraveti;
  • 4 fire de marar cu seminte;
  • doua linguri cu varf de sare grunjoasa;
  • 1,5 l apa sau dupa nevoie.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti la saramura:

Castravetii se spala si se taie la capete.

Mararul se spala.

Intr-un borcan mare (cu capaciatea de 4,25 l) se pun castravetii, mararul, sarea grunjoasa si apa, dupa nevoie. 

Capacul se pune doar de forma la borcan pentru ca daca il infiletati se va crea o presiune prea mare. Se pune borcanul intr-un castron mare de plastic deoarece castravetii vor fermenta si lichidul va da pe dinafara. Se lasa sa fermenteze circa o saptamana, apoi castravetii se pot servi (sunt buni pentru servire timp de 2-3 saptamani, totul depinzand si de temperatura la care sunt tinuti).

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti la saramura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

18.08.2016, 21:01

Cu sare imi plac si mie!

diaconta 1

18.08.2016, 22:43

Eu nu ma omor dupa muraturi dar tare bine arata castravetii tai

elucubratiiculinare 1

21.08.2016, 15:30

ce buni sunt

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveti in otet