Castraveti la saramura

de Andra_Constantinescu in Muraturi, 18 Aug 2016 | 8172 vizualizari

 

Tocmai buni de servit vara la o friptura!

 

INGREDIENTE

  • 2,7 kg castraveti;
  • 4 fire de marar cu seminte;
  • doua linguri cu varf de sare grunjoasa;
  • 1,5 l apa sau dupa nevoie.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti la saramura:

Castravetii se spala si se taie la capete.

Mararul se spala.

Intr-un borcan mare (cu capaciatea de 4,25 l) se pun castravetii, mararul, sarea grunjoasa si apa, dupa nevoie. 

Capacul se pune doar de forma la borcan pentru ca daca il infiletati se va crea o presiune prea mare. Se pune borcanul intr-un castron mare de plastic deoarece castravetii vor fermenta si lichidul va da pe dinafara. Se lasa sa fermenteze circa o saptamana, apoi castravetii se pot servi (sunt buni pentru servire timp de 2-3 saptamani, totul depinzand si de temperatura la care sunt tinuti).

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti la saramura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

18.08.2016, 21:01

Cu sare imi plac si mie!

diaconta 1

18.08.2016, 22:43

Eu nu ma omor dupa muraturi dar tare bine arata castravetii tai

elucubratiiculinare 1

21.08.2016, 15:30

ce buni sunt

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

ieri la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]