Mai facem eliberam congelatorul de legume congelate , doar vin altele . Mai facem curat prin camari . Din proviziile de ceapa , a mai ramas doar ce mica si amarata, parca era arpagic . Nimic nu se pierde totul se transforma . Fiul meu de mult cerea ceapa murata.Se spune ca originile acestei retete ar fi grecesti .
Ceapa se curata se spala si se lasa 24 ore sarata , acoperita cu un servet [ sa se inmoaie .
A doua zi se spala , se aseaza in borcane de 400 ml bine spalate .
in fiecare borcan se pune o lingura rasa de sare , 1 lingura zahar, 1 lingurita boabe mustar , 1 lingurita boabe piper + 3 foi dafin .
Se face o solutie jumatate apa , jumatate otet, se infierbanteaza , se complecteaza borcanele si se infileteaza .
Se pun borcanele bine acoperite sa stea 24 ore la cald .
Pot fi servite dupa aproximativ 2 saptamani.
Cepele murate sunt translucide , parca ar fi niste bijuterii .Gustul a fost pe masura asteptarilor . Am fost atat de incantata de aspectul cepei murate incat am facut 24 de instantanee!!!
1
Cu proxima ocazie am sa experimentez si cu cimbru , busuioc , etc.
2
Le puteti folosii ca muratura langa preparate de carne sau in salate de cu cartofi sau peste afumat .