Castraveti murati

de Gusti in Muraturi, 18 Aug 2012 | 8659 vizualizari

 

Reteta bunicilor, pusa-n practica la Piatra Neamt, cu toate ingredientele din curtea proprie, ingrijite cu drag si har. Este reteta de castraveti murati in saramura, fara otet, deci

 

INGREDIENTE

  • ingrediente pentru un borcan de 4,25 kg
  • castraveti cit incap (circa 2 kg)
  • 3 morcovi
  • 4-5 catei de usturoi
  • 3-4 bucatele de hrean curatat (cam 4-5 cm lungime/bucata)
  • 2 crengute de cimbru
  • marar uscat (2-3 crengute)
  • 2-3 tije cu frunze de telina
  • crengute de visin
  • 1 ardei iute
  • 1 Lingura cu virf de sare pt muraturi (grunjoasa) la litrul de apa
  • apa se pune fierbinte (dupa ce da un clocot)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati:

 Se spala bine ingredientele si borcanele :P. La baza borcanului se aseaza frunzele de visin, telina si crengutele de marar si cimbru. Apoi se pun castravetii, morcovii taiat rondele sau in lung, dupa preferinta, cateii de usturoi si hreanul. Deasupra lor punem ca si la baza frunzele de visin, telina si crengutele de marar si cimbru. 

Se adauga sarea in apa, cum am zis: 1 Lingura cu virf la un litru de apa. Dupa ce da in clocot se toarna peste castraveti. Se pun capacele borcanelor si cam in 3 saptamini sint buni de mincat!

TIPS-URI

1

 crengutele de visin se pun pentru a pastra tari castravetii si a-i aroma, la fel hreanul

2

se mai poate pune frunza de stejar

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati in otet