Castraveti murati (bulgaresti)

de lia maria in Conserve, 15 Oct 2010 | 24680 vizualizari

 

Dupa aceasta reteta , pun castravetii la murat in fiecare an. Nu sunt nici prea acri nici prea dulci, se pastreaza foarte bine si au un gust si o aroma minunata.

 

INGREDIENTE

  • Castraveti
  • Ceapa
  • Usturoi
  • Telina Frunze
  • Marar uscat
  • Piper boabe
  • Hrean
  • Zahar
  • Sare
  • Otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati (bulgaresti):

Spalam si lasam la scurs castravetii. Curatam, spalam si feliem ceapa. Curatam si spalam usturoiul. Curatam, spalam si feliem hreanul. Pregatim borcane de 800g, bine spalate si uscate. In fiecare borcan punem o tija de telina, una de marar,doua felii de ceapa, un catel de usturoi, cateva boabe de piper si asezam castravetii, in asa fel incat sa incapa cat mai multi. Peste ei, in fiecare borcan, punem 1 lingurita cu farf  de sare mare, 1lingurita zahar, 1 cescuta mica otet si complectam cu apa. Deasupra mai punem o frunza de telina, dar nu este neaparat nevoie, le capsam si le punem la sterilizat intr-o oala si le lasam sa dea cateva clocote. Dupa 10-15’, castravetii isi vor schimba culoarea din verde in galbui . Oprim focul si le lasam in oala cu apa fierbinte pana a doua zi, sau pana apa din oala, se raceste de tot. Scoatem borcanele din apa, le stergem le etichetam si le depozitam in camara.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati (bulgaresti)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

gaby_duceag 1

15.10.2010, 23:01

nadina73 1

16.10.2010, 02:06

super 5 f harnicuta foc nu gluma

Panacris 1

05.08.2015, 17:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]