Ceafa de porc cu cartofi si porumb la cuptor

de Oana in , 24 Iul 2018 | 4573 vizualizari

 

Un pranz perfect de duminica, totul aromat cu noile condimente cu ingrediente 100% naturale de la Delikat.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati ceafa de porc fara os
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper
  • 2 lingurite condimente pentru porc Delikat
  • cimbru proaspat

Crusta:

  • 4 linguri pesmet
  • 2 linguri parmezan
  • 2 linguri fulgi de migdale
  • 2 catei de usturoi
  • 25 g unt

Garnitura:

  • 1 kg cartofi noi
  • 3 porumbi dulci
  • 2 lingurite condimente cartofi Delikat
  • 1 lingurita maghiran Delikat
  • 1 lingurita rozmarin Delikat
  • 1 lingurita oregano Delikat
  • 4 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc cu cartofi si porumb la cuptor:

Condimenteaza carnea cu sare si piper si condimentele de porc Delikat. Maseaza bine pe toate partile.

Pune ulei intr-o tigaie, lasa la incins, apoi pune carnea si rumeneste-o pe ambele parti. Pune usturoiul taiat fasii si cateva crengute de cimbru proaspat. Amesteca putin si ia tigaia de pe foc.

Taie cartofii bucati mai mari si amesteca-i intr-un castron cu ulei de masline. Taie rondele porumbul dulce. Condimenteaza totul bine cu condimentele pentru cartofi si ierburile aromatice, amesteca si pune-i intr-o tava mai mare. Asaza si carnea printre cartofi, cu tot cu grasimea din tava.

Intr-un mini-tocator de bucatarie pune pesmetul, parmezanul, usturoiul, untul si fulgii de migdale. Mixeaza bine. Pune deasupra carnii amestecul pentru crusta.

Pune tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de minute. Scoate carnea pe o farfurie si mai lasa cartofii si porumbul inca 10 minute sa se rumeneasca. Presara la final cimbru proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu cartofi si porumb la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de miel cu verdeturi