Imi place sa fac fripturi la cuptor, sa le gatesc la foc mic, timp de 4-5 ore. Asa in tihna, ca nu ne alearga nimeni si inca e gerulet afara,merge sa tinem cuptorul aprins mai multe ore.
Am pus la incins o tigaie cu putin ulei, am luat bucata de ceafa si am prajit-o cate 5 min pe fiecare parte. Am crestat bucata de ceafa din loc in loc si am impanat-o cu catei de usturoi. Separat am facut un amestec din ulei de masline, sare, piper macinat, boia dulce si cimbru, am asezat bucata de ceafa intr-o cratita de ceramica ( din preistoricul indepartat, e si ciobita, dar zau ca nu o arunc, ca e tare buna, are greutate si nu lipeste), apoi am uns-o cu amestecul pregatit. Am acoperit bucata de ceafa cu hartie de copt si am bagat cratita la cuptorul preincalzit la 180 grade, am redus focul la mic si am lasat sa se coaca cca 3 ore, din ora in ora, am uns bucata de ceafa. Dupa 3 ore am scos hartia de copt si am mai lasa cca 1 si 1/2 ore sa se rumeneasca bine.Era sa uit, cratita am asezat-o in tava de la cuptor, tava in care am pus apa si din cand in cand am avut grija sa adaug apa. A iesit o friptura foarte suculenta si delicioasa. Se poate servi cu orice fel d egarnitura, am ales piure d ecartofi si o salata cu ridichii si castravete. Sa aveti pofta !