Ceafa de porc la cuptor cu bere si piure de cartofi noi

de COSTEO in Porc, 23 Mai 2013 | 18856 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 fleici ceafa porc
  • 1 morcov
  • 2 fire ceapa verde
  • 4 catei usturoi
  • 500 ml bere
  • ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • condimente granulate

pentru piure de cartofi

  • 750 g cartofi noi
  • sare
  • 1/2l apa calda
  • 40 g margarina (ulei)
  • 30 g smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc la cuptor cu bere si piure de cartofi noi:

Ceafa de porc o condimentam bine,cu sare,piper,cimbru,condimente granulate,pe ambele parti,o lasam 10 minute.Ungem cu ulei o tava intinsa,asezam ceafa ,iar peste punem niste rondele de morcov,ceapa verde tocata fin,se da la cuptorul preincins,pentru 20 minute,intorcand ceafa si pe partea cealalta.Dupa cele 20 minute,punem 500 ml bere ,si lasam la 180 grade,pentru 70 minute,spre final adaugam catei de usturoi zdrobiti cu lama la cutit si apoi tocati fin.

Piure de cartofi noi

Se fierb cartofii,curatati de coaja,in apa sarata.Se scurge apa din care se pastreaza 1 cana pentru a pregatirea piureului.Se adauga sarea,margarina,smantana,apa retinuta de la fiert,dupa care se paseaza cartofi,cu mixerul sau cu furculita

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc la cuptor cu bere si piure de cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]