Ceapa conservata in otet de vin alb

de Sim0na in Conserve, 4 Oct 2012 | 5172 vizualizari

 

Din categoria "am intrat in randul gospodinelor" :))
Sursa: http://catkitchen.wordpress.com/2011/09/27/ceapa-conservata-in-otet/

 

INGREDIENTE

  • 600 g ceapa mica
  • 300 ml otet de vin alb
  • 150 ml apa
  • 40 g zahar
  • 10 g sare de mare
  • 10 boabe piper
  • 1 foaie dafin
  • 3 frunze busuioc proaspat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceapa conservata in otet de vin alb:

Am pus cca 2 litri apa la fier, lasand-o sa clocoteasca, apoi am pus ceapa cu tot cu foi si am lasat-o cca 1 minut sa se opareasca. Am rasturnat cu totul intr-o strecuratoare, si am lasat-o sa se raceasca. Cand s-a racit i-am taiat mustatile, tragand spre varf, astefl decojindu-se foarte usor. Am pus cepele intr-un castronel si le-am lasat pana am pregatit amestecul de otet. Intr-un vas pe foc, am pus otetul, apa, zaharul, sarea, piperul, foaia de dafin, amestecand pana s-au dizolvat zaharul si sarea, apoi am lasat sa dea in cateva clocote. Cepele curatate le-am pus in borcanele sterilizate, apoi am turnat lichidul cald. Deasupra am pus cate o frunzulita de busuioc, apoi am inchis borcanele si le-am depozitat in camara.

In varianta originala, la final, in borcane, se mai punea si cate o lingura de ulei de masline... eu am uitat :) dar cred ca va iesi si fara..

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa conservata in otet de vin alb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Hribi uscati si conservati