Chai Masala

de Mitinita in Bauturi, 7 Dec 2010 | 6927 vizualizari

 

La noi incepe sa se faca cunoscut si chaiul indian.Eu am facut cunostinta cu el acum vreo sase ani si de atunci e ceaiul meu favorit.O sa gasiti mii si mii de retete,dar cum India este tara cu un trilion de condimente o sa gasiti diferite versiuni. Eu ce am altceva mai bun de facut decat sa incerc cat mai multe! Din pacate,sau din fericire,inca nu am gasit nici o reteta si sa zic:"Gata! Numai din asta am sa fac de acum incolo!" Mi-a placut sa gasesc o noua aroma in fiecare.Incercati si voi si nu o sa va para rau!
Nu uitati ca ghimbirul fiert prea indelungat face ceaiul sa fie iute.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucatica de ghimbir proaspat
  • 1 bucata de scortisoara (un stick,un bat)
  • 4 bucati de cardamon,putin crapat
  • 6 bucati cuisoare
  • 2 cani apa
  • 1 cana lapte
  • 2 1/2 lingurite de ceai negru
  • 2 linguri zahar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chai Masala:

Se pun toate ingredientele intr-o oala. Se dau la fiert la foc mic,dupa ce incepe sa fiarba se mai tine 2-3 minute. Pentru un ceai mai tare si mai iute se mai tin inca 2 -3 minute.

Da ceaiul deoparte si lasa-l sa se "odihneasca" vreo doua minute,apoi pune-l din nou pe foc pentru inca un minut.Pentru un ceai mai potent 2 minute. Se serveste fierbinte si poti presara putina scortisoara deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chai Masala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceai srilankez cu zahar de cocotier("coconut sugar")