Chec aperitiv

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 9 Apr 2012 | 4614 vizualizari

 

Un aperitiv apreciat de sarbatori, si nu numai!

 

INGREDIENTE

  • sunca 300 g.,
  • cascaval sau barnza de burduf 300 g.,
  • oua 2 bucati,
  • masline feliate 300 g.,
  • smantana 12% grasime 3 linguri,
  • faina alba de grau 3 linguri,
  • ceapa verde 3 fire,
  • usturoi verde 2 fire,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • oua fierte 3 bucati
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv:

Se toaca marunt sunca, ceapa si usturoiul, cascavalul se da pe razatoare. Se amesteca toate ingredientele, mai putin ouale fierte. Se tapeteaza o tava de chec cu foaie de pergament, se pune jumatate din compozitie, peste care se pun ouale fierte intregi si deasupra cealalta jumatate din compozitie. Se coace in cuptorul preincins, cca. 30 de minute la foc mediu.

Dupa ce a trecut testul cu scobitoarea, checul se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasaca in forma. Se feliaza rece.

TIPS-URI

1

sunca se poate inlocui cu orice fel de mezel

2

dupa gust se poate adauga si ardei proaspat rosu sau galben

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]