Chec aperitiv cu spanac

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 6 Iun 2013 | 6419 vizualizari

 

Mie imi place mult spanacul, dar piticul nu vrea sa-l manance sub nicio forma. Am incercat sa-l ascund in diferite preparate, dar si-a dar seama :D. La fel s-a intamplat si cu acest chec pe care l-am vazut la Laura (http://www.bucataras.ro/retete/chec-aperitiv-cu-spanac-45955.html). Noi am fost foarte incantati, iar voua, daca va place spanacul va recomand sa-l incercati.

 

INGREDIENTE

  • 500 g spanac
  • 50 g telemea de oaie (eu atat am avut)
  • 1 legatura marar proaspat
  • 150 g f aina
  • 3 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 120 ml lapte
  • 80 ml ulei
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • seminte de in si susan (pentru presarat deasupra)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu spanac:

Salam spanacul apoi il fierbem 3 minute in apa cu sare. Scurgem spanacul bine de apa si il tocam marunt.

Intr-o tigaie topim untul si sotam spanacul putin adaugand sare si piper. Dam deoparte si adaugam mararul tocat.

Separat mixam ouale cu un praf de sare iar apoi adaugam uleiul in fir subtire si laptele. Faina o amestecam cu praful de copt si o incrporam usor in compozitie. La final adaugam branza maruntita (sau data pe razatoarea cu ochiuri mari) si spanacul. Data viitoare voi pune mai multa branza :D. Daca branza nu este
prea sarata putem sa mai adaugam putina sare.

Turnam compozitia in tava de chec tapetata cu hartie de copt si nivelam. Presaram deasupra seminte de in si susan si dam la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste deasupra (~50 minute).

Lasam sa se raceasca in tava apoi il putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv "Mozaic"