Chec bicolor

de miremirc in Prajituri, 22 Mar 2012 | 9566 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1/2 cana zahar
  • un praf de sare
  • 100 g unt moale
  • 200 g faina
  • 100 ml lapte
  • 2 lg nuci macinate
  • 1 lg cu varf cacao
  • 1 lg esenta de vanilie
  • 2 lg dulceata din coji de portocale
  • 1/2 plic praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec bicolor:

Intr-un castron mixam albusurile spuma tare cu praful de sare si zaharul, adaugam galbenusurile pe rand, apoi untul moale si esenta de vanilie. Adaugam si dulceata din coji de portocale. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate, apoi laptele.

Turnam 3/4 din compozitie intr-o forma de chec (30*11 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Restul de compozitie o amestecam cu praful de cacao si o asezam cu lingura deasupra, pe mijlocul checului. Dam la cuptor pentru 25-30 minute. pentru o mai multa siguranta facem testul cu scobitoarea.

Cine doreste poate presara pe chec zahar pudra sau ciocolata topita (100 g ciocolata topita amestecata cu 1 lg de ulei ). Lasam checul sa se raceasca. acoperit cu un prosop de bucatarie curat, apoi feliem .

Va doresc pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec bicolor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de chec la tava, mult bun si usor de facut