Chec bicolor

de miremirc in Prajituri, 22 Mar 2012 | 9262 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1/2 cana zahar
  • un praf de sare
  • 100 g unt moale
  • 200 g faina
  • 100 ml lapte
  • 2 lg nuci macinate
  • 1 lg cu varf cacao
  • 1 lg esenta de vanilie
  • 2 lg dulceata din coji de portocale
  • 1/2 plic praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec bicolor:

Intr-un castron mixam albusurile spuma tare cu praful de sare si zaharul, adaugam galbenusurile pe rand, apoi untul moale si esenta de vanilie. Adaugam si dulceata din coji de portocale. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate, apoi laptele.

Turnam 3/4 din compozitie intr-o forma de chec (30*11 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Restul de compozitie o amestecam cu praful de cacao si o asezam cu lingura deasupra, pe mijlocul checului. Dam la cuptor pentru 25-30 minute. pentru o mai multa siguranta facem testul cu scobitoarea.

Cine doreste poate presara pe chec zahar pudra sau ciocolata topita (100 g ciocolata topita amestecata cu 1 lg de ulei ). Lasam checul sa se raceasca. acoperit cu un prosop de bucatarie curat, apoi feliem .

Va doresc pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec bicolor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec bicolor cu nuca , stafide si portocale