Chec clasic

de Panacris in Prajituri, 8 Iun 2012 | 6019 vizualizari

 

Un chec clasic delicios!:)

 

INGREDIENTE

  • oua 5 bucati,
  • apa 5 linguri,
  • zahar tos 16 linguri,
  • zahar vanilat 1 plic,
  • esenta de vanilie 1 fiola,
  • ulei de floarea soarelui 4 linguri,
  • cacao neagra 4 linguri,
  • zahar pudra ptr decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec clasic:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si treptat se adauga apa si uleiul. Albusurile se bat spuma, se incorporeaza in crema de oua, se adauga esenta de vanilie, un praf de sare si faina cernuta, amestecandu-se uosr pana se incorporeaza toate ingredientele. Un sfert de aluat se amesteca cu cacaua. Se toarna aluatul galben intr-o forma de chec tapetata cu foaie de pergament si se toarna deasupra aluatul de cacao.

Se introduce in cuptorul preincins, cca. 45 de minute la 160 de grade. Dupa ce trece testul cu scobitoarea, se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca in forma si se pudreaza cu zahar praf la servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec clasic" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu iaurt