Chec cu cacao si pere

de marianascarlat in Dulciuri, 13 Ian 2014 | 5816 vizualizari

 

Am zis ca vreau sa scap de tot ce mai am prin frigider si prin dulap ca sa tin si eu o dieta dupa sarbatorile de iarna. Asa ca m-am apucat de facut dulciuri...hihihihi
Reteta pentru chekul asta e de la Diana K. Nu e prima data cand o prepar. Mi-a placut si de aceea am repetat-o.

 

INGREDIENTE

  • 5oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 1 esenta rom
  • 1 plic praf de copt
  • 4 pere coapte dar nu moi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cacao si pere:

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bate bine pana ce acesta se topeste.  Se pun galbenusurile si se mai bate putin pana se spumeaza compozitia. Apoi se adauga uleiul si laptele si  se amesteca putin pana se incorporeaza in compozitie.
Se adauga  faina, praful de copt si cacaoa care au fost amestecate inainte si se amesteca  usor cu lingura sau cu paleta de sus in jos prin rasturnare.
Se toarna compozitia in tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina si se  introduc perele bine spalate, uscate si necuratate de coaja si se aliniaza una langa alta. 
Se introduce forma de chek la cuptorul preincalzit si se coace checul aproximativ 40 de minute la 180 de grade.

E delicios!
Pofta buna!

TIPS-URI

1

Va recomand sa folositi o forma de cozonac mai mare decat cea de yena.

2

Cred ca atunci puteti sa puneti si 5 pere in loc de 4.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cacao si pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (15)

Corinuta 1

13.01.2014, 22:46

Vaaaaiiii cat de fain arata Eu numai cu mere am facut, e tare bun!

marianascarlat 1

14.01.2014, 09:36

Multumesc dragilor! Arata foarte frumos si e tare bun!

Micutza Luana 1

21.01.2014, 21:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terină de porc cu cartofi și ciuperci - Un preparat savuros și sățios

ieri la 11:02

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

pe 22.12 la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

pe 22.12 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]