Spuma de ciocolata cu cafea

de Julie in Dulciuri, 21 Aug 2011 | 4350 vizualizari

 

Spuma de ciocolata cu cafea, un desert fin cu ciocolata si cafea

 

INGREDIENTE

  • 200 g ciocolata amaruie,
  • 2 linguri lichior de cafea, 
  • 3 oua foarte proaspete, 
  • 3 linguri cafea preparata, 
  • 3 linguri zahar pudra,
  • 1 lingura unt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spuma de ciocolata cu cafea:

Se mixeaza galbenusurile, untul si 1 lingura cu zahar, pana se obtine o crema omogena. Se bat albusurile spuma cu zaharul ramas, adaugat treptat, pana se obtine o bezea lucioasa. Intr-un vas, se pun lichiorul de cafea, cafeaua si ciocolata rupta in bucati. Se pune vasul pe baie de aburi si se amesteca pana cand se topeste ciocolata. Se da vasul deoparte si se incorporeaza crema cu galbenusuri, apoi bezeaua, amestecand usor.

Compozitia obtinuta se toarna in cupe si se lasa la rece cel putin 3 ore inainte de a fi servita.

Spuma de ciocolata cu cafea se poate decora cu frunze de menta si ciocolata rasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Spuma de ciocolata cu cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu aroma de cafea