Chec cu gem de capsuni si migdale

de oanapl in Prajituri, 29 Ian 2017 | 3220 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 25 g cacao neagra
  • 75 ml apa
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 60 ml ulei
  • 140 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • 5 linguri gem de capsuni
  • 30 g migdale felii
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu gem de capsuni si migdale:

Pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea lucioasa, care face tepi atunci cand scoti paletele mixerului. Galbenusurile le freci cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar pana devin albe si cremoase. Adaugi treptat uleiul, esenta de rom, apoi compozitia de cacao racita.
Incorporezi faina amestecata cu praful de copt, apoi adaugi gemul de capsuni si feliile de migdale si amesteci usor. La sfarsit adaugi, in 2-3 reprize, bezeaua. 
Torni compozitia intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina. Dai tava la cuptor la foc mediu, pentru cca 40 de minute, pana cand checul devine ferm la atingere. Il scoti pe un gratar si-l lasi la racit apoi il servesti. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu gem de capsuni si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Creme ole cu capsuni in foietaj.