Chec cu rahat

de Panacris in Prajituri, 28 Mar 2012 | 10128 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ouă 10 bucati
  • zahar tos 2 cani
  • zahar vanilinat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic coaja de lamaie
  • unt grasime 70% 200 g.
  • faina alba de grau 2 cani
  • rahat colorat 300 g
  • sare iodata
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu rahat:

Ouale se bata energic cu un praf de sare. Se adauga zaharul, zaharul vanilinat si coaja de lamaie amestecandu-se bine pana se topeste zaharul, apoi se adauga untul moale si se amesteca pana se inglobeaza. Faina si bicarbonatul se cern peste compozitia de oua si se incorporeaza usor. Se rastoarna aluatul obtinut in forme de chec tapetate cu ulei si faina sau cu foaie de pergament. Rahatul se taie bucatele si se pune deasupra aluatului. Se introduc tavile in cuptorul preincins la copt, cca. 45 de minute la foc potrivit. Dupa ce au trecut testul scobitorii, se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca in forme. La servire se presara zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec umed cu rahat ( de post )