Un chec atat de simplu dar savurat atat de rapid! Mai mult de doua ore n-a tinut, e cu termen scurt de garantie :)).Primul meu chec din albusuri, fara poze spectaculoase:P dar cu-n gust ce a cerut repetitie :d.
Batem albusurile cu putina sare pana capata volum.
Adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si batem pana la diluarea completa a cristalelor.
Adaugam faina si amidonul iar apoi bicarbonatul si praful de copt stinse cu putina zeama de lamaie si uleiul..
Preincalzim cuptorul.
Omogenizam amestecul usor, usor .
Pregatim o forma de chec .O ungem cu ulei si presaram faina pe fund.
Luam 3 linguri din amestec si incorporam nuca macinata.
In restul adaugam cacaua.
Punem in forma jumatate din amestecul cu cacao apoi cel cu nuca , terminand cu restul de compozitie cu cacao.
Dam tava la cuptor si coacem la 165 grade pana trece testul cu scobitoarea.
Il pudram cu zahar pudra.
Multumesc Ionelei pentru reteta.
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro