Poți transforma albușurile rămase într-un chec super pufos și aromat. Te va cuceri prin gustul bun și prin textura umedă.
Pentru a pregăti acest Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos, sunt necesare următoarele ingrediente: albușuri, zahăr, făină, ulei, zmeură și lămâie.
Cum se prepara acest Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos:
Tapetează cu hârtie de copt o formă de chec. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C.
Pune albușurile într-un bol și adaugă un praf de sare, apoi spumează-le foarte bine. Încorporează zahărul și pe cel vanilat și mixează până obții o bezea fermă și lucioasă. Adaugă uleiul, apoi făina combinată cu praful de copt și amestecă bine, cu mișcări ample, de jos în sus, până se omogenizează compoziția.
Adaugă coaja de lămâie și zmeura și amestecă ușor ca să se distribuie uniform. Toarnă aluatul în tava de chec și nivelează frumos.
Coace checul în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru 35-40 de minute, în funcție de cuptor.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă checul la temperat. Pudrează-l cu zahăr.
Îl poți tăia abia după ce s-a răcit de tot.
Este un chec foarte pufos, cu textură umedă și aromat.