Chec Zebra

de leoflori in Prajituri, 16 Iun 2009 | 62647 vizualizari

 

un chec foarte pufos

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt. 1 chec in tava mare:
  • 5 oua
  • 10 Linguri zahar ( 150 gr)
  • 17 Linguri faina (250 gr)
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 varf sare
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta rom 
  • crema de cacao:
  • 60 gr. margarina
  • 1 Lingura lapte
  • 1 Lingura zahar
  • 1 Lingura cu varf de cacao.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec Zebra:

Albusurile se bat spuma cu sarea si zaharul. Adaugam galbenusurile pe rand si amestecam.
Faina amestecata cu praful de copt se adauga in compozitia de oua si se omogenizeaza de jos in sus cu lingura de lemn.
Se imparte compozitia in 2 castroane in mod egal.

pentru crema amestecam  toate ingredientele  intr-o craticioara la foc mic, pana se omogenizeaza si se ingroasa putin. Dupa ce se raceste se adauga intr-unul dintre castroane si se omogenizeaza bine.
Ungem si tapetam cu faina o tava mare de chec (sau 2 mici) si turnam in mijloc compozitie cu lingura alternand, una alba, una cu cacao.

Coacem la foc mediu cca 45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec Zebra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

ieri la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

ieri la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake