Blat:
Biscuitii se sfarama cat mai fin (la robot sau se pun intr-o punga si se piseaza cu o sticla), se pun intr-un castron si se adauga o lingura sau doua de cacao. (eu pun cacao pentru ca imi place sa existe un contrast intre culoarea blatului si cea a cremei de branza). Se topeste untul, se toarna peste biscuiti, si se amesteca bine. Apoi se aseaza in forma de tort (cu diametrul de 26 cm) tapetata cu hartie de copt si se preseaza bine. Se introduce forma cu blatul de biscuiti in frigider pana se prepara crema.
Pentru crema: Branza de vaci se amesteca cu smantana, zaharul si zaharul vanilat pana se omogenizeaza foarte bine. Se pune gelatina la inmuiat in 100 ml apa rece pentru 10 minute. Dupa ce s-a hidratat se topeste la bain marie (aveti grija sa nu fiarba caci altfel isi va pierde proprietatile)si se lasa sa se raceasca . Intr-un vas se bate frisca si se incorporeaza usor in crema de branza cu ajutorul unei spatule amestecand usor de jos in sus. La final se adauga gelatina.
Se mixeaza 150 g afine în blender până devin piure. Intr-un bol se pune mai putin de jumatate din crema de branza, se adauga afinele si se amesteca usor. Peste blatul de biscuiti se toarna crema de branza simpla, se niveleaza si se adauga crema de branza cu afine. Deasupra se pun 100 g de afine si o glazura tort gelee rosie preparata conform instructiunilor de pe plic. Se da tava la frigider pentru 3-4 ore.
Delicios, aromat, minunat! O super combinatie de branza si fructe.
Pofta buna!