Cheesecake cu capsuni

de papabundetot in Prajituri, 17 Mar 2014 | 4635 vizualizari

 

Am pregatit ieri un delicios desert,usor si rapid,cu ingrediente putine,dar cu un gust minunat pe care va invit sa il incercati si cu siguranta va va placea ce iese in final :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 400 gr biscuiti simpli
  • 250 gr unt
  • Pentru crema:
  • 200 gr branza slaba de vaci
  • 200 gr branza Philadelphia
  • 250 gr Branza Ricotta
  • 150 gr capsuni (congelate)
  • 4 linguri faina
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 600 gr capsuni (congelate)
  • gelatina
  • 3 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu capsuni:

Blatul: Am zdrobit cu ajutorul blenderului toti biscuitii (mie din 400 gr biscuiti mi-au iesit 2 cheesecake-uri,asa ca daca faceti doar 1 injumatatiti cantitatile),am adaugat apoi peste biscuitii zdrobiti untul la temperatura camerei si am amestecat bine cu mana pentru a omogeniza compozitia.Odata amestecati bine biscuitii cu untul,am impartit in 2 parti egale compozitia si am pus-o in 2 forme de tort,pe care le-am bagat la cuptorul incins aproximativ 7 minute.

Crema: Am batut bine ouale cu zaharul si esenta,apoi am adaugat branza si am omogenizat totul,la final am adaugat  faina si capsunile taiate marunt.Am asezat compozitia peste blatul din biscuiti si am dat-o apoi la cuptor pentru aproximativ 40 minute,pana cand compozitia este ferma pe margini si are aspect si consistenta gelatinoasa in mijloc.

Glazura:Intr-o craticioara am, pus capsunile si zaharul,am adaugat aproximativ 10 ml apa si am lasat la foc mic pana cand capsunile s-au inmuiat si au inceput sa se sfarame usor si compozitia s-a legat ca o dulceata.Am folosit blenderul pentru a obtine o glazura fina si lafinal, am adaugat gelatina si apoi am dat glazura la racit.

Dupa ce prajitura scoasa din cuptor  s-a racit, am adaugat peste ea glazura si ea racita intre timp si apoi am bagat prajiturile la firigider pentru 4 ore.Dupaacest timp,odata prajitura racita complet se poate servi cu moderatie

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

tiby 1

18.03.2014, 08:34

_Alina_ 1

18.03.2014, 10:46

Yummy! Mai ai o felie din buatatea asta si pentru mine?

papabundetot 1

18.03.2014, 10:51

Alina, cu drag.Daca vi la mine la munca...te servesc !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni