Cheesecake cu clementine si lamaie

de nico_nico in , 7 Dec 2018 | 5593 vizualizari

 

Prajitura fara coacere, usoara, racoroasa, gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • Blat: 350 gr biscuiti,
  • 150 gr margarina RAMA
  • Crema:
  • 300 gr branza de vaci (scoaca)
  • 500 ml frisca lichida
  • 150 ml zahar pudra 
  • 100 ml apa rece
  • 100 ml lapte fierbinte
  • 20 g gelatina (2 pliculete)
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • Jeleu:
  • 8 clementine
  • 1 lamaie (pentru decor)
  • 6 linguri zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu clementine si lamaie:

Biscuitii se rup si se pun in blender. Se macina marunt si se adauga untul topit. Se amesteca bine. Intr-o forma patrata cu pereti detasabili se asaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza bine eventual cu fundul unui pahar pentru a iesi cat mai drept. Se lasa la rece timp de o jumatate de ora.Intre timp pregatim crema.

Pentru crema se pune prima data gelatina in apa rece ca sa se umfle timp de 8-10 minte, timp in care intr-un castron se paseaza branza pana este o pasta fina, apoi adaugam zaharul pudra si cel vanilat. Mixam mai departe cu mixerul putin pana se leaga, apoi adaugam treptat frisca lichida batuta spuma si mixam pana se face ca o crema pufoasa. Gelatina dupa ce s-a umflat, se pune in laptele fierbinte, dar racit putin ca sa se poata dizolva mai bine (daca pui gelatina direct in laptele fierbinte nu isi mai face efectul). Gelatina o adaugam apoi in crema putin cate putin. 

Peste stratul de biscuiti punem pe marginea formei felii de lamaie si apoi crema de branza. Se pune la frigider circa 2 ore.

Jeleu il preparam din clementinele curatate de coaja si puse in blender. Se pun la foc mic cu zaharul pudra pana da in 2-3 clocote apoi strecuram siropul printr-o sita. Se la sa la racit.Gelatina se pune la umflat in 100 ml apa. Cand siropul s-a mai racit (dar nu fierbinte) adaugam gelatina apoi punem jeleu peste crema de branza.

Se lasa  la frigider. Se portioneaza dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu clementine si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]