Cheesecake de ciocolata

de gamilici in Prajituri, 6 Sep 2010 | 4817 vizualizari

 

Multumiri Ramonei ca a avut inspiratia de a aduce reviste la plaja!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru baza :
  • 120 g biscuiti de ciocolata (sau normali);
  • 70 g unt;
  • 80 g zahar.
  • Pentru umplutura :
  • 300 ml smantanta+100 g zahar pt frisca.
  • 150 g ciocolata + 50 ml lapte;
  • 1 cutie lapte condensat ( aici e la 395 );
  • 150 g crema de branza dulce;g
  • 4 foi de gelatina incolora.
  • 6 forme sau 1 vas de sticla.  
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake de ciocolata:

Pentru baza :

Se zdrobesc biscuitii pe suprafata de lucru ,dupa care se pun intr-un vas. Adaugam untul topit si zaharul si amestecam bine ( eu am pus si putina esenta de rom).

Compozitia se proportioneaza pentru 6 forme ,tasand usor pe deasupra (sau se pune toata intr-un vas de sticla).

Pentru umplutura:

Intai se bate smantana cu zaharul pana se obtine o frisca destul de consistenta.

Apoi topim ciocolata in 50 ml lapte.

Intr-un vas amestecam : laptele condensat, crema de branza dulce, frisca si ciocolata topita.

Foile de gelatina se lasa 2 min. in apa rece , se storc de apa si pe urma se topesc in baine-marie. Adaugam si gelatina peste compozitie de indata ce o indepartam de pe foc ca sa nu se intareasca si amestecam bine.

Asamblare si servire :

In forme, peste biscuiti, se pune cate un polonic din compozitie (sau daca ati facut in vas,se toarna toata compozitia peste bicuiti).

Se orneaza si se lasa la rece cel putin 3 ore.

 

 


 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata