Crusta : macinam biscuitii cu robotul, apoi adaugam untul topit si omogenizam. Rasturnam compozitia intr-o forma de tort cu margini detasabile (d=26 cm) si o presam cu ajutorul unei linguri. Dam la frigider pana pregatim crema.
Crema : mixam putin crema de branza ca sa se inmoaie, apoi adaugam zaharul si mixam cam 2 minute pana se topeste.
Adaugam apoi semintele de vanilie, smantana acra si cate un ou, pe rand.
Turnam 2/3 din crema peste crusta. Ciocolata neagra o topim pe aburi si in ea punem 2 linguri din crema ramasa, amestecam bine, apoi restul de crema si omogenizam. La sfarsit presaram un praf de scortisoara.
Umplem un sprit (la care asezam un varf rotund mic) cu crema de ciocolata .
Varful spritului il introducem usor in crema de branza si impingem cu grija, pana cand la suprafata cremei se vor forma cerculete de ciocolata, de dimensiunea unei monede de 10 bani. Pornim din centru spre exterior cu bulinele de ciocolata.
Aprindem cuptorul la temperatura de 150 grade. Asezam o craticioara cu apa sub cheesecake-ul nostru, ca sa se formeze aburi.
Dam la cuptor timp de 1 ora, apoi stingem aragazul si lasam cheesecake-ul sa se raceasca inauntru.
Scoatem apoi din cutorul rece si dam la frigider pentru minim 5 ore.
Taiem cu un cutir trecut prin apa fierbinte.
DELICIOS !!!