Cheesecake de ciocolata cu portocale

de cristinne in Torturi, 24 Ian 2011 | 8157 vizualizari

 

Azi, 24 ianuarie e ziua lui baby: al meu:)) asa ca trebuia sa il sarbatoresc cu ceva dulce categoric! ce poate fi mai bun decat un cheesecake usor din ciocolata si portocale! absolut fabulos a iesit! Usor de facut, fara coacere si cu un gust deosebit!

 

INGREDIENTE

  • ciocolata amaruie: 200 grame;
  • crema de branza mascarpone: 500gr;
  • suc de portocale fresh: de la 2 portocale micute;
  • portocale confiate (dulceata)
  • zahar pudra: 200 gr;
  • biscuiti: 120 grame;
  • alune pisate:o mana
  • unt: 70 grame;
  • coaja rasa de portocale
  • esenta de portocale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake de ciocolata cu portocale:

Se face un blat din biscuitii sfarmati, o mana de alune fara sare, coaja rasa de portocala si untul topit.

Se freaca bine branza mascarpone cu zaharul pudra, sucul de portocale si esenta de portocale.

 Se topeste ciocolata la bain-marin. Cand devine lichida, se lasa putin sa se raceasca (pana ajunge calduta dar cat sa mai fie cremoasa, nu sa se intareasca) si se adauga peste crema de branza batand cu mixerul continuu. La final se adauga si dulceata de portocala: 2 linguri. Se aseaza in forma de tort peste blatul de biscuiti deja asezat frumos .

 Se da la rece minim 4,5 ore (de preferat o noapte).

 Se decoreaza, dupa bunul plac. (recunosc ca mie nu imi apartine, eu am luat ideea de decor de la o prietena de pe facebook, e a ei si arata excelent)'

PS: portocalele confiate: am taiat cubulete f mici coaja de la cele 2 portocale stoarse, le-am fiert in 2 ape cate 10 minute fiecare ca sa nu fie amare. Apoi le-am fiert inca o tura, in alta apa, inca vreo 15 minute dar de data aceasta cu 100 de grame de zahar, pana a scazut si a ramas ca o dulceata/jeleu. Acestea dupa ce se racesc se folosesc in cheesecakeul meu, sau la alte prajituri.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake de ciocolata cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "An nou" 2011