Chefal cu rosii in pergament

de simona72 in Peste, 23 Aug 2014 | 6630 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati chefal
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 capatana usturoi
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1 lingurita mustar cu boabe
  • 1 lingurita sos curry
  • 1 lingurita pasta de patrunjel sau patrunjel proaspat tocat marunt
  • 8 rosii mari si carnoase taiate in jumatati
  • pt garnitura:
  • 1 ceasca orez
  • 1 lamaie
  • sare si piper dupa gust
  • 3 cani apa
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chefal cu rosii in pergament:

Pestele, curatat, fara cap si zvantat cu prosoape de hartie, se aseaza pe hartie de copt. Se face un sos din uleiul de masline, un praf de sare si piper, mustar, sos curry, patrunjel proaspat sau pasta. Se amesteca toate ingredientele si se unge bine pestele cu acest sos. Langa peste se aseaza jumatati de rosii si capatana de usturoi intreaga, taiata doar putin la capete. Se impacheteaza bine in hartia pergament in asa fel incat sa fie cat mai ermetic. Eu am pliat marginile si le-am prins cu capsatorul. Dam tava in care am pus pestele la cuptorul incins la 180 grade pt 30 minute. 

Adunam tot sosul lasat de peste dupa coacere si-l punem intr-un castronel. Capatana de usturoi care a stat la cuptor, o strangem de partea netaiata sa scoatem cateii de usturoi copti, Ii punem in castronelul cu sosul de la peste, ii pisam cu dosul unei furculite, mai adaugam un praf de sare si piper, sucul de la o jumatate de lamaie si amestecam. Acest sos format il punem peste orezul fiert in apa cu un praf de sare. Amestecam bine si servim cu felii de lamaie si frunze de menta. Noi am mancat cu un sos pe baza de iaurt. Sa va fie de bine!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chefal cu rosii in pergament" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chefal la cuptor