Chifle cu faina integrala

de Nadyne in Piine, 22 Oct 2016 | 5112 vizualizari

 

De ceva timp, folosesc faina integrala in foarte multe din preparatele de panificatie si patiserie. Am inceput s-o apreciez, fiind evident mai sanatoasa decat cea alba.

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina alba
  • 250 g faina integrala
  • 10 g drojdie uscata
  • 2 linguri ulei
  • 300-350 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou, pentru uns
  • seminte de in
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu faina integrala:

  Punem ingredientele lichide in cuva masinii de paine, apoi zaharul, sarea, faina si ultima, drojdia. setam programul de framantat si dospit (la masina mea dureaza cam 1h si 30').

   Scoatem aluatul pe blatul bine infainat, il impartim in 8 sau 10, dupa cat de mari vreti sa fie chiflele. Din fiecare bucata, formam prin rulare, un snur de vreo 30-35 cm. Facem un nod simplu, iar capetele snurului le bagam dedesubtul chiflei.

 Chiflele formate, le asezam in tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt (eu nu am mai avut) si le lasam la crescut cam 20 minute.

 Dupa ce s-au rotunjit, le ungem cu ou batut si presaram deasupra seminte de in sau susan, mac..ce doriti.

  Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40-45 minute sau pana cand se rumenesc frumos!

   Daca nu avem masina de paine, nu-i bai. Punem faina intr-un castron, o amestecam cu drojdia si o lasam in pace cam 10-15 minute. Adaugam apa calduta, zaharul si incepem sa framantam. Cand aluatul prinde consistenta, adaugam uleiul si sarea si framantam vreo 10-15 minute, pana obtinem un aluat suplu, pe care-l lasam la dospit 1 ora.

TIPS-URI

1

Nu adaugati faina in exces. Daca aluatul vi se pare prea moale, mai puteti pune putina faina, dar doar cat sa putem lucra cu el. Altfel, chiflele nu vor fi atat de pufoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu faina integrala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Farfurii comestibile