Chifle cu lapte bătut

de Xandrinne in Piine, 8 Iul 2013 | 6545 vizualizari

 

Reteta o am de pe blogul Amei și am fost foarte incantata de rezultat.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina,
  • 1 plic de drojdie uscata,
  • 1 lingurita zahar, putina apa calda,
  • 1 ou,
  • 1 lingura de ulei, sare,
  • 200 ml lapte batut.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu lapte bătut:

Cernem faina intr-un castron si in mijloc facem o gropita in care punem drojdia, apa calda si zaharul; amestecam usor drojdia si celelalte ingrediente. Cand incepe sa se formeze o mica bila de aluat, adaugam si laptele batut. Amestecam. Punem si oul, uleiul si sarea, dupa care framantam pana aluatul nu se mai lipeste de peretii vasului.

Lasam la dospit 50 de minute. Apoi formam chifle (pe o suprafata pudrata cu faina), pe care le ungem cu ou batut si le lasam in tava la crescut pentru inca 30 de minute. Le coacem timp de 30 de minute, pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu lapte bătut" nu uita sa-i faci un review.

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (15)

Xandrinne 1

09.07.2013, 17:45

Va multumesc frumos!

mihaelar63 1

24.07.2013, 00:23

Ce frumoase , ti-au iesit . Si prezentarea este pe masura

Xandrinne 1

24.07.2013, 08:41

Multumesc! Reteta a fost de vina
Mi-a placut tare mult sa fac chiflele acestea.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]