Chifle cu seminte

de RuxyRux in Piine, 9 Mai 2011 | 4707 vizualizari

 

a la Ruxy desigur.................mari, pufoase si foarte gustoase...iar calde sunt o nebunie...

 

INGREDIENTE

  • 650 gr faina si inca doua trei linguri pentru framantat
  • 400 ml lichid din care jumatate lapte jumatate apa 
  • 2 linguri mari pline de smantana
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura rasa sare
  • 2 linguri rase zahar( brun)
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 galbenusuri pentru uns
  • 1/2 cana de seminte crude de floarea soarelui
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu seminte:

Cernem faina intr-un vas pentru framantat, facem o mica gropita in mijloc si punem drojdia, asezam deasupra zaharul si sarea pe margine. Apoi punem smantana si galbenusurile( la temperatura camerei), si adaugam cate putin lichid caldut si incepem sa framantam. Facem acest lucru pana nu se mai lipeste aluatul de maini, pentru asta vom mai avea nevoie de cateva linguri de faina.

Acoperim cu un servet si lasam la cald 40 de minute( langa aragazul cu focul aprins).

Asezam in tava o foaie de copt( pergament) si dam forma chiflelor ( impartim aluatul in 8 bucati aproximativ egale).

 Dupa 10-15 min, le ungem cu galbenus( caldut) si asezam semintele , le mai lasam la crescut inca aprox. 20 de minute.

Incingem cuptorul la 180 grade si coacem chiflele pentru 25-30 de minute in functie de cuptor...apoi le servim cu pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu seminte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painici cu miez pufos si crusta de sare grunjoasa, chimen si coriandru