Paine din faina de secara cu tarate

de SanatateAcasa in Piine, 12 Feb 2012 | 4438 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • circa 800 de grame de faina de secara,
  • 200 ml de apa calduta,
  • 1 cub de drojdie,
  • 1 lingurita cu sare
  • 1 cana cu tarate de grau.

Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine din faina de secara cu tarate:

Se amesteca sarea cu drojdia, pana ce se face lichida. Se adauga apa, taratele si se presara putina faina. Se adauga faina treptat si se framanta. Aluatul se bate bine ca se fie omogen, sa nu faca cocoloase si sa creasca uniform.

Cand a intrat toata faina si coca este framantata bine, se lasa la dospit, la cald, intre timp se incalzeste cuptorul. Coca se pune intr-o forma de copt, tapetata in prealabil cu faina. Se lasa la foc mare pana se rumeneste. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine din faina de secara cu tarate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

gaby_gabytza 1

13.02.2012, 13:54

place

Angelina_Elena 1

13.02.2012, 15:22

painica de casa e delicioasa

iry-gabriela 1

13.02.2012, 16:37

buna painica

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de secara cu seminte