Chifle graham

de Dulciuri cu Georgiana in Piine, 4 Apr 2016 | 5875 vizualizari

 

Prima painica facuta de mine.

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina graham
  • 150 g faina alba
  • 12 g drojdie proaspata
  • 300 ml apa calduta
  • sare
  • 10 ml ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle graham:

Mai intai pregatim maiaua din drojdie, o ligurita de zahar, doua linguri de faina si putina apa calduta. Amestecam bine si lasam sa creasca.

Intr-un vas punem faina graham si faina alba, le amestecam, apoi adaugam maiaua crescuta, apa calduta si putina sare. Amestecam usor, apoi framantam.La sfarsit adaugam si uleiul si framantam pana coca inghite tot uleiul. Lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Intindem coca si o impartim in sase bucati.Din fiecare bucata de coca formam o chifla.Asezam chiflele intr-o tava in care am pus hartie de copt si lasam sa mai creasca putin.

Ungem cu ou batut chiflele, apoi le introducem la cuptor pana se rumenesc usor. Chiflele au fost pufoase, dar putin cam nesarate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle graham" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]