Chifle pentru hamburger

de mikidaniro in Piine, 14 Feb 2012 | 8076 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 300g lapte
  • 40g margarina,unt sau ulei
  • 25g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita miere
  • 1 galbenus(pt uns)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pentru hamburger:

Am dizolvat drojdia si mierea in laptele cald si am adaugat in masina de paine,am pus margarina,faina,sarea si am pornit-o pe programul de framantat care tine 15min. Daca nu aveti masina de paine,puneti faina intr-un vas,dizolvati drojdia cu mierea in laptele caldut,faceti o mica groapa in mijlocul fainii si turnati amestecul. Framantati pana obtineti o pasta omogena.Cand aluatul a prins consistenta adaugati margarina topita si racita sau uleiul putin cate putin pana se incorporeaza tot. Cand am terminat de framantat(in cazul meu masina),am rasturnat aluatul pe suprafata de lucru unsa cu ulei,l-am intins si am decupat forme rotunde de chifla,fiecare ce dimensiune doreste.

Le-am pus intr-o tava unsa cu unt si le-am lasat sa se odihneasca cca 30 de min,apoi le-am uns cu galbenus amestecat cu un pic de lapte si deasupra am presarat seminte de susan(optional).

Se pun in cuptorul preincaIzit la 180 de grade pt 20-25 min.sau pana se rumenesc frumos deasupra,depinde de cuptor.

TIPS-URI

1

Puteti inIocui mierea cu zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pentru hamburger" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]