Chifle pufoase

de alinutza1983 in Piine, 21 Feb 2012 | 9144 vizualizari

 

Reteta e inspirata de pe blogul Laurei Adamache, unde apare sub denumirea de "panini Laugenbrot"

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 30 g unt sau ulei
  • 270 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 2 l apa
  • 12 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pufoase:

1. Se pregateste aluatul la masina de paine, alegand programul pentru framantare si dospire. Se pun ingredientele in ordinea precizata in manualul masinii de paine ( intai cele lichide, apoi cele solide).

2. Dupa ce aluatul a dospit, il impartim in bilute, de aproximativ 50-60 grame.

3. Intre timp avem grija sa punem la fiert o oala cu 2 litri de apa si adaugam in aceasta bicarbonatul si o lingura de sare.

4. Cand apa incepe sa fiarba punem si 4-5 bile de aluat, apoi le intoarcem de pe-o parte pe alta; acestea nu trebuie sa stea mai mult de 30 de secunde in apa clocotita.

5. Dupa ce au fost oparite, chiflutele se scot direct pe hartia de copt (in tava care va merge la cuptor), apoi le crestam cu un cutit bine ascutit si le presaram deasupra seminte sau sare grunjoasa.

6. Dam painicile la copt cca 20-25 minute, la foc maricel ( pentru cine are cuptor electric se recomanda o temperatura de 220 grade).

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

ieri la 08:48

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]