Lipie cu branza si cartofi

de Emacristina in Piine, 2 Iul 2013 | 6021 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina,
  • sare,
  • 25g drojdie (un cub) ,
  • 100 ml lapte caldut ,
  • 200 ml apa calduta,
  • 500 g cartofi ,
  • 300 grame branza,
  • ulei.
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie cu branza si cartofi:

Faina se pune intr-un bol ,se face o adancitura in mijloc si se pune drojdia dizolvata in laptele caldut si sare .Se acopera vasul si se lasa la loc cald 10-15 minute sa se dospeasca.Faina se amesteca cu maiaua si apa calduta adaugata treptat. Se framanta,se acopera vasul si se lasa 30-40 de minute la loc cald.

In timp ce am lasat la crescut maiaua am curatat cartofii,i-am taiat cubulete si i-am pus la fiert.Dupa ce s-au fiert se scurg de apa, se zdrobesc, se adauga ulei si se lasa la racit.  Dupa ce s-au racit cartofii ii amestecam cu branza (razuita).

Se rastoarna aluatul pe masa de lucru unsa cu putin ulei, se formeaza bile de aluat, se intind cu sucitorul, se pune  umplutura din cartof si branza si se unesc marginile.

Se incinge putin ulei intr-o tigaie si se coc pe ambele parti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie cu branza si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lipii la tigaie