Chiftele din carne amestec pui si porc

de violeta30 in Aperitive / Garnituri, 12 Ian 2017 | 7155 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne de porc (spata)
  • 500 gr pulpe dezosate de pui
  • 2 oua
  • condimente chiftele de la Cosmin
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1 lingurita sare/delikat
  • verdeata
  • 2-3 felii de paine mai veche
  • mujdei de usturoi
  • 1 canuta de apa minerala
  • untura pentru prajit
  • faina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din carne amestec pui si porc:

Tocam carnea si o amestecam bine. Adaugam ouale, condimentele, painea inmuiata, mujdeiul, bicarbonatul, sare sau delikat, verdeata si apa minerala si amestecam bine pana se omogenizeaza ingredientele in carne. Lasam 30 minute la odihna in frigider si apoi ne apucam de treaba.
Intr-o farfurie punem faina (vreo 3 linguri), cu o lingura dozam carnea in functie de cat de mari sau mici dorim sa fie chiftelutele. Le dam prin faina pe ambele parti si apoi le formam in palme si le punem la prajit in untura. 
Prajim pe ambele parti si le scoatem pe un servetel absorbant.
Se servesc ca atare sau cu sos.
Pofta mare !

TIPS-URI

1

bicarbonatul le face pufoase, dar ne fereste si de dureri de stomac de la tocatura (pentru cine sufera cu stomacul).

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din carne amestec pui si porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv strudel cu carne