Am vazut la Diana niste chiftelute in bacon si m-am gandit sa fac si eu ceva de genul acesta, numai ca eu le-am pregatit la cuptor.
Tare bune sunt!
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.
Usturoiul se curata de foi, se spala si se preseaza.
Painea se inmoaie in apa si se stoarce.
Ceapa, usturoiul si painea se dau prin robotul de bucatarie pentru a se marunti si a se amesteca. Se pun apoi intr-un castron si se adauga carnea tocata, oul, sare (dupa gust), putin piper proaspat macinat si putin cimbru uscat. Se amesteca totul.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se intind cate doua felii de bacon pe un tocator si se pune cate o chiftea lunguiata formata din amestecul de carne. Se ruleaza feliile de bacon impreuna cu carnea si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.
Se procedeaza la fel pana cand se termina carnea si feliile de bacon.
Se introduce tava la cuptor pana cand chiftelele invelite in bacon sunt rumene.