Chiftele din cartofi dulci cu peste si salsa de ardei copti

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 3 Mai 2017 | 3515 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 grame cartofi dulci
  • 500 grame cartofi
  • 2 ardei copti
  • faina
  • ulei de masline
  • 2 lingurite sos Tabasco
  • 500 grame filet de peste alb, fara piele (eu am folosit Tilapia si cod)
  • 1 castravete
  • 1 salata iceberg
  • 1 lingura cu varf de mustar englezesc (iute)
  • 4 linguri cu varf de iaurt
  • 1 lingura otet din vin alb
  • 40 grame branza Feta
  • 1/2 legatura menta proaspata
  • 1 lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din cartofi dulci cu peste si salsa de ardei copti:

Se curata cartofii de coaja, se taie cuburi si se fierb 15 minute, in apa sarata. Se scurg, se lasa la racit si se tranforma in piure. 

Intre timp, se toaca ardeii copti si se amesteca cu 1 lingura ulei de masline si sosul Tabasco. 

Se taie bucatile de peste in cuburi de 1 cm si se amesteca cu piureul obtinut anterior, sare si piper. Se adauga putin faina, daca mixul este prea lipicios si/sau apos. 

Se imparte compozitia in 16 bucati, care se modeleaza in chiftele. 

Se incalzeste o tigaie nonaderenta, la foc mediu spre mic, se adauga 1 lingura de ulei si se prajesc chiftele 5 minute pe parte, pana devin aurii.

Intre timp, se decojeste castravetele, se taie in 2 longitudinal, se indeparteaza semintele cu o lingurita si se taie felii. Se toaca salata iceberg in bucati de 1 cm. 

Intr-un bol, se amesteca mustarul cu iaurtul, otetul, sare, piper si branza Feta. Se toaca menta si se adauga in bol, impreuna cu salata si castravetele. 

Se servesc chiftele cu salata si salsa de ardei copti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din cartofi dulci cu peste si salsa de ardei copti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]