Chiftele la cuptor cu sos fin de rosii

de Valclaudia in Porc, 13 Mai 2018 | 2555 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru chiftele:

  • 500 gr. carne tocata de porc
  • 2 felii de paine inmuiate in lapte si stoarse bine
  • 1 ou mare de casa
  • 2 linguri pesmet
  • 1 cartof ras
  • 2 catei de usturoi pisati
  • sare si piper dupa gust
  • busuioc uscat

Pentru sos:

  • 1 cutie de rosii pasate
  • 2 linguri de ulei de maslie
  • un praf de chili
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita cu varf amidon din porumb
  • marar verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele la cuptor cu sos fin de rosii:

Preincalzim cuptorul la 200 grade C.

Carnea tocata se pune intr-un castron.

Adaugam feliile de paine inmuiate in lapte si stoarse bine, oul, usturoiul, cartoful curatat de coaja, spalat, ras si stors de zeama, busuiocul uscat si pesmetul.

Amestecam ingredientele foarte bine cu mana, adaugam sare si piper dupa gust, apoi formam chiftelele de marimea dorita si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptor pentru cca 30 minute.

Pentru sos incingem uleuiul in cratita, adaugam un praf de chili.

Golim cutia de rosii pasate peste ulei, lasam sa fiarba 5 minute la foc potrivit.

Lingurita de amidon se dilueaza in 2-3 linguri de apa, apoi se toarna peste rosii.

Lasam sa mai dea cateva clocote, dupa care oprim focul si presaram marar verde proaspat tocat.

Servim chiftelutele alaturi de acest delicios sos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele la cuptor cu sos fin de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu mozzarella și roșii cherry - Savoare și culoare într-o rețetă rapidă

ieri la 08:47

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

pe 27.04 la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute dezbracate