Foarte bune cu piure de cartofi.
Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine, bine.
Ceapa se curata, se da pe razatoarea mica si se lasa la scurs pe o farfurie inclinata.
Mararul se toaca marunt.
Intr-un castron se amesteca ingredientele cu cele 2 oua.
Se pune vegeta si piper dupa gust.
Se pune in frigider pentru 30 minute ca sa se intrepatrunda aromele.
Cu mainile udate se formeaza chiftelele.
Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se introduc in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35-40 minute.
La jumatatea timpului se intorc pe partea cealalta.
Cand sunt rumenite frumos se scot.
Intr-o cratita se pune uleiul, rosiile pasate, pasta de tomate, un pic de apa si se fierbe 5 minute.
Se pune otetul, foile de dafin, vegeta, piper, cateii de usturoi sfaramati si se mai fierbe 5 minute.
Se adauga chiftelele scoase din cuptor si se mai fierb 10-15 minute.
Se potriveste de sare si este gata.
Se serveste cu piure de cartofi.
Pofta Buna!