Chifteluțe din carne cu legume

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 10 Sep 2012 | 3813 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de porc sau/și vită,
  • 2 dovlecei,
  • 1 ceapă mare,
  • 1 cartof,
  • 1 morcov,
  • 3 căței de usturoi,
  • 2 ouă,
  • 1 legătură pătrunjel,
  • 1 legătură mărar,
  • 100 g făină,
  • sare,
  • piper,
  • ulei pt prăjit.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluțe din carne cu legume:

Carnea se dă prin mașina de tocat. Dovleceii se spală, se curăță, se înlătură cotoarele și se dau pe răzătoarea mare. Ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt. Morcovul și cartoful se curăță, se spală și se dau pe răzătoarea mică. Cățeii de usturoi se curăță și se pisează. Mărarul și pătrunjelul se spală și se toacă mărunt. Amestecăm carnea cu legumele pregătite mai sus, cu ouăle și verdeața tocată. Presărăm făina cernută și amestecăm până la omogenizare. Condimentăm cu sare și piper. Cu mâna unsă cu ulei formăm chifteluțe de mărime potrivită. Se prăjesc în ulei fierbinte pe ambele părți.

Poftă bună!

PS: Se pot face biluțe mici și le servim la aperitiv sau chiftele mari la care putem face un sos de roșii și le putem servi ca fel principal.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluțe din carne cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de orez