Chiftelute

de cocineraviajera in Aperitive / Garnituri, 19 Oct 2011 | 9947 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata mixta,
  • 2 lingurite de patrunjel tocat,
  • 1 praf cimbru,
  • 2-3 dinti de usturoi tocati marunt,
  • 1 ceapa fin tocata,
  • 2-3 felii de paine,
  • 250 ml lapte,
  • 2 oua,
  • sare si piper dupa gust.
  • Ulei pentru prajit chiftelutele
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute:

Painea se pune la inmuiat in lapte, apoi se scurge bine.

Se amesteca intr-un bol impreuna cu celelalte ingrendiente pana obtinem o compozitie omogena.

Se formeaza intre palmele ude chiftelute de marimea unor nuci sau dupa dorinta.

Se prajesc in ulei bine incalzit cat sa le acopere.

Se scot pe hartie absorbanta.

Se servesc ca aperitiv sau mancare acompaniate de legume, cartofi, etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

cocineraviajera 1

21.10.2011, 18:39

rocsi am facut si varianta la cuptor si sunt la fel de bune, dar ca aspect imi plac mai mult in ulei.
"Dinti" sau "catei", e totuna obisnunta vine de la "dientes de ajo"

gaby_duceag 1

21.10.2011, 18:41

Si eu fac maine ca mi-e pofta, n-am facut de mult.
Nu cred ca ti-am urat "bun venit" asa ca o fac acum.

cocineraviajera 1

21.10.2011, 20:31

Multumesc gaby_d. Spor la chiftelit si la papacit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piftele de cartofi